Burn-out hersteltraject Breda

“’Niet alleen opknappen van je burn-out maar er beter uitkomen”

Het traject

Na een uitgebreide intake bij beide disciplines maken wij een inschatting welk traject er nodig is. We starten binnen 7 dagen na akkoord op onze offerte met een op maat gemaakt programma. Het doel is altijd opbouw vanaf de kern. De eerste weken zullen volledig worden gewijd aan bewustwording en ontspanning. Hierna volgt het opbouwen van energie en het bepalen van de juiste koers. De aandacht gaat daarbij uit naar het hele systeem, want fysieke, mentale en emotionele processen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens de behandelsessies wordt duidelijk waar energie vandaan komt, hoe deze verwerkt wordt en op welke manier het effectief en duurzaam ingezet kan worden. In de sessies helpen we je een stevig fundament te vormen door zowel de oosterse als de westerse benadering tegelijkertijd toe te passen. Het lichaam wordt op een bepaalde manier in beweging gebracht waardoor het brein ook makkelijker in beweging komt en vice versa. Hierdoor ontstaat er sneller en meer ruimte. De oosterse aanvulling op de westerse visie is dat er ook op energetisch niveau wordt gekeken. Dat is een meer subtiele laag die symptomen laat zien voordat fysieke klachten zich manifesteren. Het levert ook direct de verklaring voor westers onverklaarbare klachten die bij Burn-out horen.

De specifiek ontworpen combinatie van oosterse en westerse disciplines zorgt ervoor dat onderliggende blokkades door fysieke beweging makkelijk loskomen en direct kunnen worden verwerkt in de gesprekstherapie.

Binnen de gesprekstherapie wordt gewerkt met de nieuwste inzichten binnen de gedragstherapie. We proberen binnen de therapie geen invloed uit te oefenen op jouw denken en voelen, maar op hoe je je verhoudt tot je denken en voelen. Je leert hoe het brein beschermend probeert op te treden en hoe dit vaak leidt tot meer lijden in plaats van ruimte en lucht. De interventies binnen de gesprekstherapie zijn erop gericht dat je leert afstand te nemen van bepaalde patronen en belemmerende overtuigingen en de keuzes die je maakt meer gaat baseren op dat wat voor jou waardevol is in het leven. Gesprektherapie bestaat uit taal en je gebruikt vanzelf je brein; hier is het Oosterse stuk weer een hele mooie aanvulling omdat dit zorgt dat je vanuit een fysieke ingang ook meer ruimte geeft aan gevoelens. Op die manier komen emoties, mentale processen en je lichaam beter in balans.

Een burn-out voorkomen

Het zou het beste zijn wanneer je als medewerker vooraf de tools krijgt aangereikt waarmee je een burn-out kunt voorkomen. Je kunt in een stressvolle periode komen met de afdeling of binnen het bedrijf, bijvoorbeeld door overnames, hoge werkdruk of persoonlijke factoren. Binnen ons preventie traject leer je in 5 sessies Oosterse therapie en 5 sessies met een psycholoog hoe je beter om kunt gaan met je energie, met spanningen, emoties en gedachten. Hierdoor ervaar je meer ruimte en lucht om mee te bewegen met dat wat er in je omgeving gebeurt en hier op een flexibele manier mee om te gaan.

Het Centrum voor Burn-out herstel biedt drie verschillende trajecten:

  • Burn-out herstel traject basis
  • Burn-out herstel traject intensief
  • Burn-out preventie traject

Vraag hier meer informatie aan

Hulp nodig bij uw burn-out Maak een afspraak en wij helpen u verder

Neem contact op Over de specialisten

liever bellen dat kan op: 076-8888065

Maak een afspraak en wij helpen u verder

Maak een afspraak bij Centrum voor Burn-out Herstel door ons te bellen via 076 888 8065 of door een e-mail te sturen naar info@cvbh.nl. Heb je nog vragen? Dan beantwoorden we deze graag, zodat jij duidelijkheid hebt in jouw aanstaande burn-out hersteltraject in onze praktijk in Breda, Noord-Brabant.

Direct aanmelden Over de specialisten

Centrum voor Burn-out herstel