Wie zijn wij

Wij zijn het Centrum voor Burn-out herstel. Gezondheid zien we als een thema waar we dagelijks actief mee bezig zijn. We denken graag in mogelijkheden en vinden een goede verbinding belangrijk. We geloven dat bezig zijn met herstel en ontwikkeling ook leuk kan zijn; sterker nog, we vinden dat een voorwaarde om echt stappen te kunnen maken!

De bedenkers en oprichters van de multidisciplinaire burn-out herstel en preventie trajecten zijn wij: Vera Leijten en Floor van den Eijnden. Allebei hebben wij al sinds jonge leeftijd interesse in de mens en de menselijke gezondheid. We kijken graag ook buiten de hokjes en staan open voor allerlei visies en zienswijzen. We hebben wel een duidelijke keuze gemaakt in de naar onze mening beste therapievorm op weg naar herstel.

We hebben erg veel interesse in elkaars vak. We hebben elkaar leren kennen toen we beiden werkten voor een private instelling in de verslavingszorg. We werden snel naast collega’s ook vriendinnen en we merkten dat cliënten die bij ons allebei therapie volgden sneller opknapten. Omdat we dit zagen spraken we al snel over een samenwerking en over de mooie combinatie van Oost en West. Gesprekstherapie door een psycholoog, aangevuld met therapie vanuit de traditionele Chinese geneeskunde zijn complementair en zorgen ervoor dat op alle manieren onze therapeutische interventies bij cliënten binnen kunnen komen.

We zijn dan ook enorm blij en trots dat we ons Centrum voor Burn-out herstel vanuit deze twee mooie therapeutische richtingen uiteindelijk vorm hebben kunnen geven!

Floor

Werkwijze

Mijn werkwijze kenmerkt zich door wederzijds respect, gelijkwaardigheid en zonder oordeel. Er is ruimte voor humor tijdens de gesprekken. Confrontaties met gevoelens en weerstand ga ik niet uit de weg. Ik ben door de diverse therapeutische opleidingen die ik gevolgd heb in staat om de behandeling op maat te maken en die interventies te kiezen die ik bij jou vind passen als persoon en bij wat je nodig hebt. Ik heb enorm veel enthousiasme voor ACT, ik gebruik deze vorm als grote lijn; ik gebruik ook interventies uit mijn andere opleidingen als ik zie dat daar behoefte aan is.

Opleidingen

  • Psychologie aan de UVT
  • Cognitieve gedragstherapie
  • Schematherapie
  • Interpersoonlijke psychotherapie
  • Cognitieve gedragstherapie bij chronisch vermoeidheid
  • Cognitieve gedragstherapie bij relatieproblemen
  • ACT

Ervaring

  • Psycholoog bij:
  • HSKgroep
  • Stichting Embas
  • Fortagroep
  • Skils
  • Rodersana
  • Psychologie Praktijk Floor

Vera

Werkwijze

Volgens de klassieke Chinese geneeskunde zijn fysieke, emotionele en mentale processen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik breng graag beweging in de energie op deze drie de niveaus.

Op mijn eigen weg naar bewustzijnsontwikkeling en herstel heb ik geleerd om al mijn zintuigen in te zetten en dat is wat ik graag ook door wil geven. Wat een andere beleving geeft een ander perspectief! Terug naar het gevoel, de waarneming en het lichaamsbewustzijn om te kijken wat passend, helend en dus voedend is voor jou op dit moment.

Opleidingen

  • Klassieke chinese gezondheidskunde – Bocam
  • TCM integrated – Ruud Westerkamp
  • Tai Chi en Qigong docent opleiding en specialisaties
  • UHT Healing sounds Mantak Chia
  • Taotraining – Reinoud Eleveld
  • Qi-adem meditatie
  • Klankschalen basis
  • Holotropic breathwork
  • Sudarshan Kriya

Ervaring

  • TCM/CCM therapeut – Tai Chi/Qigong trainer
  • Centrum voor Natuurlijke Gezondheidsontwikkeling
  • KVG
  • RoderSana
  • Zenaya
  • Aura Senss
  • KBO
  • Intowishes

Donneke van den Hoogen

Al jong had ik interesse in hoe mensen zich ontwikkelen, hun levensverhalen en cultuur. Dat ik psychologie zou gaan studeren stond voor mij al vroeg vast! Na mijn studie in Groningen heb ik met veel plezier gewerkt binnen het bedrijfsleven als psycholoog en trainer, waardoor ik veel ervaring heb kunnen opdoen in het reilen en zeilen van verschillende organisaties. 

Ondertussen deed ik aanvullende opleidingen en na de komst van mijn kinderen kreeg ik behoefte om met meer persoonlijke aandacht en kleinschaliger te werken. In 2009 ben ik gestart met mijn eigen praktijk waar volwassenen terecht kunnen met verschillende soorten  klachten (zoals burn-out, verlies, trauma, conflict of andere moeilijke situaties).

Het blijft me nog altijd ontroeren als mensen vanuit inzicht weer verbinding kunnen gaan voelen met zichzelf, en met hernieuwde (veer)kracht alles wat het leven brengt weer aankunnen. In de loop van jaren heb ik ook steeds meer geleerd hoezeer lichaam en geest elkaar beinvloeden en hoe ze elkaar kunnen tegenwerken of juist helpen.

Daarom vind ik het werken voor Centrum voor burnout, waar verschillende benaderingen samenkomen, ook zo waardevol en tof! Temeer omdat ik iemand ben die graag samenwerkt en breed naar een vraag of situatie kijkt.
Natuurlijk blijf ik me steeds ontwikkelen met aanvullende trainingen, deelname aan intervisiegroepen en bezoek aan congressen.

Jamie Euser

Mijn naam is Jamie Euser.

Ik begon aan de studie psychologie omdat ik erg geïnteresseerd was (en ben) in hoe de mens in elkaar zit. Hoe gaan we om met verschillende gedachten en gevoelens? Waar komen deze gedachten en gevoelens vandaan? Hoe kan het dat je je lichamelijk slechter kan gaan voelen als je niet lekker in je vel zit? Vragen waar ik mij als psycholoog nu dagelijks mee bezig hou.

Vanaf het moment dat ik mijn kennis in de praktijk uit mocht gaan oefenen merkte ik hoe fijn het is om mensen te kunnen helpen, ik haal hier enorm veel energie uit!

Naast mijn werk voor Centrum voor burn-Out herstel, werk ik momenteel voor Fortagroep. Ik werk voor Fortagroep bij verschillende huisartsenpraktijken. Ik krijg op deze manier de mogelijkheid om cliënten te zien van verschillende leeftijden en met diverse klachten.

Als psycholoog blijf ik mij graag verder ontwikkelen. Ik volg daarom ook regelmatig extra opleidingen. 

Bram Vugts

Hoe kunnen we flexibel in het leven staan terwijl je wel dicht bij je eigen waardes kunt blijven? Wat is acceptatie? Hoe kunnen we de strijdbijl meer begraven zonder de handdoek in de ring te gooien? Dit zijn vragen die mijn interesse wekken.

Daarboven op komt voor mij de interesse bij de vraag waarom mensen doen wat ze doen, zoals de patronen die ze vasthouden. Proberen we met patronen wellicht negatieve gevoelens te onderdrukken? De negatieve gevoelens moeten we eerst vastpakken en observeren voordat we deze meer los kunnen laten en een plekje geven in ons leven.

Als behandelaar ben ik goed in luisteren zonder oordeel en is mijn voornaamste doel de cliënt op zijn of haar gemak te stellen.  Ik probeer vooral te kijken vanuit de beleefwereld van de cliënt, want wat voor de een probleem is, kan voor de ander prima mee om te gaan zijn. Waar de cliënt uiteindelijk mee geholpen wil worden is volledig aan hem of haar.

Naast psycholoog ben ik ook DJ en draai ik in het weekend in clubs en cafés in Breda. Ook verdiep ik me in zelfontwikkeling, oosterse geneeskunde, boeddhisme en meditatie.

Jan Jaap Westerkamp

Optimaal presteren doe je door kennis en gevoel samen te brengen, hoofd en hart te verenigen. Mijn vader was daarin mijn leraar, samen trainden wij bijna dagelijks om te verbeteren en altijd met plezier. Dat plezier, het goede gevoel of ‘flow’ is enorm belangrijk. Het is de basis van waaruit je wilt vertrekken. Wie ooit een beslissing heeft genomen toen hij boos, chagrijnig of gestrest was, weet dat die zelden goed uitpakt.

Terwijl je vanuit een goed, ontspannen gevoel heel natuurlijk de juiste beslissing kunt nemen. Maar wie in zijn goede gevoel wilt zitten, moet zich eerst goed voelen. De Oosterse filosofie concentreert zich op het leren kennen en ontwikkelen van het gevoel, de binnenwereld. Samen met jou ga ik die uitdaging graag aan. 

Mieke Roovers

Net zoals Tesla en Einstein denkt de Chinese geneeskunde in termen van Energie. Wanneer de energie in je lichaam in balans, voldoende is en vrij kan stromen voel je je lekker en ben je gezond. Wanneer je energie langdurig verstoord raakt door stress van interne en externe factoren kan dit het fysieke lichaam aan tasten. Wanneer je in termen van energie denkt kan je dus preventief te werk gaan en je lichaam gezond houden d.m.v. een goede lifestyle.

Bij een burn-out is het via de Chinese geneeskunde mogelijk de energie aan te vullen. Zodra je genoeg  ‘brandstof’ hebt, kun je weer richting gaan geven aan je leven. De Chinese gezondheidskunde is een holistische gezondheidskunde waar lichaam, emoties en geest gekoppeld zijn. Het lichaam is het fundament van onze emoties en denken. Middels massage, Chinese gezondheidsoefeningen en kruidenbehandelingen wordt eerst je energie aangevuld. Pas wanneer er voldoende energie aanwezig is kun je aan een mindset verandering gaan werken.

Volgens de Chinese gezondheidskunde kom je na een burn-out sterker uit de strijd. Opgeladen en gewapend met handvatten ben je de bestuurder van je leven. Dit heeft me altijd bijzonder aangesproken en deel ik graag in mijn praktijk met wie hier behoefte aan heeft. Ook ontwikkelde ik de Recharge piramid om je in korte tijd te ontspannen en weer op te laden. Tijdens de behandelingen heb je de mogelijkheid zo’n relaxsessie te ervaren.

Corine van Die

Werkwijze

Vitaliteit zie ik als een optimale aanwezigheid van mentale, emotionele, fysieke en energetische fitheid. In ons (werkend) leven worden we hier dagelijks op uitgedaagd. Wanneer je bemerkt dat de potentie afwijkt van de realiteit, is het een goed moment opnieuw te kijken naar de eigen fitheid. In dit proces ga ik graag samen op ontdekking. Mijn aanpak kenmerkt zich door beweging, door speelsheid en gebruik te maken van alle wijsheid die al (lang) aanwezig is; om ons heen en in jou. Dit betekent dat we dicht aansluiten bij de dingen die jou energie geven en nu doen wat er nodig is op weg naar de nodige en gewenste fitheid. De wijsheid die ik meebreng zijn een combinatie van Oosterse filosofie en Westerse mentaliteit.

 

Ervaring

Mijn rugzak is in leven en ervaring gevormd en aangevuld met onderstaande opleidingen die ik op eigen wijze vertaald heb in mijn werkzaamheden.
• Bachelor of Arts. Organisatiepsychologie, NCOI
• Transformationeel leiderschap, IMPAQ
• HR Analytics en Metrics, HR Academy
• Filosofie, The School of Life
• Coaching, De Baak
• NLP Practitioner, Novalife
• Klassieke Chinese gezondheidskunde, Bocam
• Tai Chi en Qigong docent opleiding en specialisatie
• Studie verpleegkunde, ASVZ

Linda van Sluisveld

De Chinese geneeskunst laat zich niet beperken tot het behandelen van alleen fysieke, mentale of emotionele klachten, het wordt namelijk als een geheel gezien. Behandeling is dan ook op al deze aspecten van de mens.

Het vult de westerse geneeskunde mooi aan, juist door deze unieke en holistische kijk. Het is dan voor mij als therapeut geweldig om te zien welke resultaten cliënten kunnen bereiken wanneer we middels BOCAM therapie samen aan de slag gaan voor een betere gezondheid.

Ernani de Boer

Gedreven door mijn wens mensen met hun gezondheid te helpen, ben ik na mijn studie scheikunde toch nog geneeskunde gaan studeren. Dat ging voorspoedig; in 2007 ontving ik mijn artsendiploma en in 2010 rondde ik mijn opleiding tot huisarts af. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan, wilde ik me meer en verder ontwikkelen in de ‘complementaire’ geneeskunde. Enerzijds omdat ik merkte dat ik behoefte had om gezondheidsadviezen te geven die meer gericht zijn op het individu, maar anderzijds ook om zelf beter in balans te blijven.

Naast mijn werk als huisarts volgde ik een basisjaar over antroposofische geneeskunde en vervolgens deed ik de BOCAM opleiding, een 3 jarige beroepsopleiding gebaseerd op de filosofie van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) die opleidt tot lifestylecoach en Qi Gongdocent. Hier kon ik mooi mijn passie voor bewegen en gezondheidszorg in combineren en mezelf verder ontwikkelen. Wat mij in het bijzonder aanspreekt in de TCM is dat de holistische visie gecombineerd met handvatten om meer persoonlijk te kunnen werken; voeding, beweging, ‘mindset’ en fysieke gestel worden hierin allemaal betrokken om tot je eigen optimale gezondheid te komen.
Door patiënten word ik gewaardeerd om mijn openheid, betrokkenheid en scherpe waarneming. Daarnaast vind ik het fijn als er ruimte is voor humor. 

Paul Mangnus

Paul Mangnus

Met decennialange ervaring als klinisch psycholoog-psychotherapeut in de geestelijke (specialistische GGZ)- en lichamelijke gezondheidszorg (algemeen ziekenhuis) en in eigen praktijk raak ik nog steeds onder de indruk van het vermogen van mensen om (te leren) om te gaan met het leed in hun leven. Zelfs als ze helemaal vast zijn komen te zitten in langdurige overspanning en burn-out. Cliënten delen hun gedachten en gevoelens, stellen zich open voor beleving en nadere bewustwording van hun problematiek in gesprekken met mij om persoonlijke vormen van omgang daarmee te vinden.

ACT is een benaderingswijze/behandeling, die daar heel goed bij past en waar ik 100 % achter sta. Stress-hanteringsmethoden kunnen daarnaast bij overspanning en burn-out een belangrijke ondersteuningsbron zijn. Wijsheden en benaderingswijzen uit Oost en West vullen elkaar aan en komen voor mijn dienstverlening aan het Centrum voor Burn-outherstel samen in de regio Zeeuws-Vlaanderen.

Fotografie: Floris van Bergen

Centrum voor Burn-out herstel