Multidisciplinair burn-out traject voor werkgevers en werknemers

Wij (Vera Leijten en Floor van den Eijnden) hebben met veel plezier en vanuit diverse disciplines gebruikgemaakt van onze brede ervaring om een multidisciplinair burn-out traject te ontwikkelen. In het verleden hebben wij als collega’s gewerkt in een multidisciplinair team. Gedurende het multidisciplinair traject voor burn-out gaan we enerzijds met cliënten aan de slag met het psychische stuk gedeelte en anderzijds kijken we met u naar het energetische stuk. Tijdens het psychische stuk kijken we naar vastgeroeste patronen en strenge leefregels die cliënten hanteren, om vervolgens te komen tot acceptatie, compassie, beter loslaten en bewustere keuzes. Dit deel van het traject wordt uitgevoerd door een psycholoog. Anderzijds kijken we met u naar het energetische stuk. Hierbij wordt vanuit de oosterse geneeskunde een analyse gemaakt van de energiehuishouding. Er wordt tijdens het multidisciplinair traject voor uw burn-out gekeken naar de beschikbare energie en de balans tussen inspanning en ontspanning. Essentieel voor duurzaam herstel zijn een open houding en een vloeiende beweging. Dat geldt zowel voor fysieke als de mentale en emotionele processen. Dit wordt effectief getraind door onder andere de aandacht te richten op ademtechnieken, acupressuur en verschillende standen en bewegingen uit de oosterse bewegingsleer.

Combinatie tussen Oosterse en Westerse behandelmethode Intake mogelijk binnen één week

Vragen? Stuur ons een bericht

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een burn-out herkennen

Wat voor impact heeft een burn-out op uw leven? Waar is een burn-out aan te herkennen bij een overspannen werknemer? Veel mensen hebben wel een idee van wat een burn-out hebben betekent, maar niet wat het precies inhoudt. Een burn-out is niet zomaar overspannenheid, een burn-out is ook iets anders dan een depressie of als chronische vermoeidheid. Bij een burn-out is sprake van de volgende kenmerken:

  • De klachten bestaan minstens 6 maanden
  • Er is sprake van concentratie en/of geheugenproblemen
  • Er is sprake van vermoeidheid en snellere vermoeibaarheid, meestal geestelijk maar vaak ook lichamelijk
  • Er is geen medische oorzaak gevonden voor de lichamelijke klachten
  • Er is minimaal sprake van één lichamelijke klacht zoals buikklachten, hoofdpijn, zware benen, tintelingen, duizeligheid, licht in het hoofd, rugpijn, nekpijn
  • De symptomen veroorzaken in significante mate lijden of beperkingen in het sociale of beroepsmatige functioneren of het functioneren op andere belangrijke terreinen.
  • Er is meestal sprake van drie verschillende factoren die een rol kunnen spelen: het werk en spanningen/veranderingen op het werk, de persoonlijkheid van de cliënt en factoren in de privé-situatie

Acceptatie en loslaten

Een rode draad in ons multidisciplinair traject voor een burn-out is acceptatie en loslaten. Acceptatie, niet alleen van uw huidige situatie en de beperkingen die daar bij komen, maar acceptatie van het feit dat we niet alles kunnen. Dat we niet perfect kunnen en hoeven zijn, dat er altijd emoties zullen zijn en ook gedachten. We onderzoeken het ‘’raamwerk van houvast’’ wat u hanteert en gaan langzaam oefenen via verschillende technieken hoe u dit raamwerk los kunt gaan laten, zodat er meer ruimte ontstaat voor uw echte wensen in het leven. De aanvulling met Oosterse technieken past hier heel mooi bij. We bekijken de patronen die u in de omgang met anderen hanteert en proberen deze te doorbreken zodat u zich vrijer durft te bewegen en dichter bij uzelf uw keuzes durft te maken. Wanneer dat nodig is begeleiden we bij heroriëntatie aan het werk bij overspannen medewerkers, conflicthantering, verbeteren assertiviteit of time management. Er wordt aan het eind van het multidisciplinaire traject voor de burn-out aandacht besteed aan terugvalpreventie.

Hulp nodig bij uw burn-out Maak een afspraak en wij helpen u verder

Lees meer Over de specialisten

liever bellen dat kan op: +31 (6) 123 456 789

Meer informatie

U kunt als werkgever of bedrijfsarts voor ons kiezen als partij die u kunt inzetten voor overspannen werknemers die klachten hebben passend bij een burn-out. Als overspannen werknemer kunt u met uw werkgever of de afdeling HRM overleggen of er een mogelijkheid bestaat om ons multidisciplinaire traject voor een burn-out te kunnen volgen waarbij de werkgever zorgdraagt voor de betaling. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@psychologiepraktijkfloor.nl of info@intowishes.com. Ook kunt u bellen naar 06-24880616.

Centrum voor Burn-out herstel