Wordt jouw burn-outbehandeling vergoed?

Ben je benieuwd of jouw burn-outbehandeling wordt vergoed? Bij Centrum voor Burn-out Herstel in Breda leggen we je graag alles uit. Momenteel wordt de behandeling voor een burn-out helaas niet vergoed. Het is namelijk geen DSM-stoornis (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders). Het komt echter vaak voor dat je verkeerd wordt gediagnosticeerd om door een zorginstelling binnen een DBC (Diagnose Behandel Combinatie) te kunnen worden behandeld. Dit heeft echter het gevolg dat er verkeerde informatie in je medisch dossier staat en dat de zorgverzekering een behandeling onder valse voorwendselen gaat betalen.

Combinatie tussen Oosterse en Westerse behandelmethode

Intake mogelijk binnen één week

Start behandeling mogelijk binnen één week

De kosten voor een burn-outbehandeling vergoed krijgen

Tot grote verontwaardiging bij verzekeringsmaatschappijen, wordt er dus vaak een trucje toegepast door psychologen en klinieken, zodat de kosten voor een ‘burn-outbehandeling’ toch vergoed worden. Er wordt een ander label aan gegeven, zoals een depressie of angststoornis, terwijl een burn-out vaak voortkomt uit stress op zakelijk gebied. Door kritisch te blijven op wanneer jij een burn-outbehandeling wilt krijgen, voorkom je onethische praktijken en staat er altijd een juiste diagnose in je medisch dossier. Bespreek deze zaken en de klachten van je burn-out met je bedrijfsarts en werkgever om de juiste beslissingen te maken. De kosten gaan namelijk in veel gevallen naar het bedrijf waar je voor werkt.

Maak een afspraak en wij helpen u verder

Maak een afspraak bij Centrum voor Burn-out Herstel door ons te bellen via 076 888 8065 of door een e-mail te sturen naar info@cvbh.nl. Heb je nog vragen? Dan beantwoorden we deze graag, zodat jij duidelijkheid hebt in jouw aanstaande burn-out hersteltraject in onze praktijk in Breda, Noord-Brabant.

Direct aanmelden Over de specialisten

Maak kennis met onze specialisten

Heb je met je werkgever besproken dat jouw burn-outbehandeling door het bedrijf wordt vergoed? Dan is het nu tijd om contact op te nemen met ons burn-outcentrum door een e-mail te sturen naar info@cvbh.nl of te bellen naar 076 888 8065. Onze specialisten staan je al binnen een week te woord in een persoonlijk intakegesprek.

Centrum voor Burn-out herstel